gallery/attachments-Logo-Logo-VL-kleine-rechthoek
gallery/logo vl vierkant

Fysiotherapie Vondellaan Leiden

Gezondheidscentrum Vondellaan

 Vondellaan 35Ac 2332 AA Leiden

071-5761757

info@fysiotherapievondellaan.nl

Vestiging van Optima Vita

Update Corona 7-5-2020

We hebben groen licht gekregen van het RIVM om weer meer te gaan behandelen, ook behandelingen op de praktijk en aan huis zijn weer mogelijk. We houden ons hierbij aan de richtlijnen van de paramedische beroepsverenigingen. Dit houdt onder andere in dat wij indien mogelijk 1,5 meter afstand houden en een strikt hygiëneprotocol naleven. 

De richtlijnen van de RIVM blijven van kracht, dat wil zeggen dat als u (ook milde!) symptomen heeft zoals neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38oC) u thuis moet blijven. Dit geldt ook voor u als uw huisgenoten koorts of benauwdheidsklachten hebben. In deze gevallen kunt u NIET naar de praktijk komen maar neemt u telefonisch contact met ons op voor overleg. 

We zijn bereikbaar via de e-mail en de telefoon. Vindt u geen gehoor spreekt u dan alstublieft in dan bellen wij u terug zodra we in de gelegenheid zijn.

Team Fysiotherapie Vondellaan

Fysiotherapie Vondellaan gaat

Fysiotherapie Vondellaan Leiden

 

Vondellaan 35Ac

 

071-5761757

 

info@fysiotherapievondellaan.nl

 

vestiging van Optima Vita

 

 

gallery/veilig-naar-de-fysiotherapeut corona

Openingstijden

Openingstijden

Maandag

Dinsdag    

Woensdag

Donderdag

Vrijdag            

Zaterdag

Zondag

8:00u    tot    21:00u

8:00u    tot    18:00u

8:00u    tot    19:00u

8:00u    tot    18:00u

8:00u    tot    18:00u

Gesloten

Gesloten

Onze visie en werkwijze

Fysiotherapie Vondellaan streeft er naar patiënten die verwezen worden of zich aanmelden via DTF zo snel en (kosten)effectief mogelijk te behandelen. De hulpvraag van de patiënt is hierbij altijd leidend. De doelstelling is dat de patiënt zo snel mogelijk wordt behandeld en terecht komt bij de therapeut met de juiste kennis.

De fysiotherapeut en de specialisaties

Fysiotherapie Vondellaan heeft naast algemene fysiotherapie ook een aantal specialisaties in huis, te weten manuele therapie, psychosomatische fysiotherapie, kinderfysiotherapie en oedeemtherapie i.o. Dit zijn de officieel erkende specialisaties van onze beroepsvereniging, het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF). Deze specialisten hebben niet alleen op een bepaald gebied meer kennis opgebouwd, maar kunnen ook bij bepaalde indicatiecodes hogere tarieven in rekening brengen dan de fysiotherapeut en zodoende meer tijd inplannen als dat nodig is. De behandeling per sessie is dus duurder, maar het kan zijn dat er minder sessies nodig zijn, waardoor het (kosten)effectiever is.

Scholing en affiniteit

Alle fysiotherapeuten zijn verplicht zich te scholen. Er moeten voldoende accreditatiepunten behaald worden voor de registratie in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) van de KNGF.  Alle therapeuten van Fysiotherapie Vondellaan hebben zich op diverse gebieden geschoold en staan geregistreerd in het CKR.  

Gebieden waarop nascholing is gevolgd zijn onder andere handfysiotherapie, ontspanningstherapie, gedragsgeoriënteerde benadering van de chronische pijn patiënt,  duizeligheid (cervicogeen en BBPD), schouderklachten, rugklachten, bekkenproblematiek, reumatische aandoeningen, hardloopblessures, training van ouderen, valpreventie, dry needling, mindfulness, haptonomie en leefstijlcoaching. Elke therapeut heeft vaak een bepaalde affiniteit met een bepaalde doelgroep,  zoals  ouderen, sporters, patiënten met chronische pijnklachten,  psychiatrie, bekkenproblematiek, duizeligheid of neurologische aandoeningen.

Aardig om te vermelden is dat de kinderfysiotherapeut ook de Pabo heeft afgerond. Voor Engels sprekende patiënten is er een therapeut die is afgestudeerd in de Engelse taal en letterkunde. 

Dry needling is een vrij nieuwe methode. Deze behandelmethode is in 2007 door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie opgenomen in het beroepsprofiel van de fysiotherapeut. Het wordt toegepast voor de behandeling van chronische pijn en pijn en stijfheid van de spieren (myofasciale problemen). Met gebruik van acupunctuurnaalden worden de zogenaamde trigger-points ontspannen.

Eén loket

Fysiotherapie Vondellaan neemt nieuwe aanmeldingen bij voorkeur aan via één loket. Voor de meeste diagnoses wordt de algemeen fysiotherapeut ingeschakeld. Bepaalde verwijsdiagnoses zullen gelijk bij de specialist ingepland worden. 

De therapeuten van Fysiotherapie Vondellaan

Alle therapeuten werkzaam bij Fysiotherapie Vondellaan hebben hun meerwaarde. Dit kan zijn door hun specialisaties, de eigen ervaringen, de cursussen die gevolgd zijn, maar ook de beschikbaarheid op zichzelf.  Er is sprake van onderlinge waardering voor de collega’s, er wordt intercollegiaal overlegd en men maakt gebruik van de kennis en kunde van collega-therapeuten. De hulpvraag van de patiënt is hierbij leidend. Als er sprake is van een afwijkend beloop –geen verbetering of verandering na drie à vier behandelingen- wordt er gebruik gemaakt van intern overleg en/of doorverwezen naar de daartoe meest geëigende therapeut. Ook kan na overleg met de huisarts extern doorverwezen worden. Voorbeelden hiervan zijn de orthopedisch arts, de bekkentherapeut of de podotherapeut.